22. maj, 2016

Snart åtta veckor

Det är en sådan intensiv tid nu så tiden räcker knappt till! Jag borde uppdatera här lite oftare, men det är hela tiden så mycket att göra så det glöms tyvärr av.

Och det hela hänger ju ihop med att valparna växer och kräver allt mer tid. Även om vädret varit så bra att de nu kunnat vara ute mycket igen, så behöver de få mycket tid med oss. Både med lek, gos och hantering. 

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: det är otroligt trevliga valpar. Trygga, sociala, glada och framåt. Det är en fröjd att umgås med dem, och de gillar att umgås med oss människor.

Ibland öppnar vi utehagen så de får rejsa på stora gräsmattan och det är en riktig favorit. Då kan de också leka med mamma Luna och storasyster Ina. 

Idag har jag och min goda vän och tillika valpköpare Ylva badat alla elva valpar. Ylva driver eget hundtrim i Smedjebacken och hon är så duktig på att "ta" hundar och få dem att känna sig trygga. Valparna var ju lite undrande till en början, men när Ylva masserade dem med schampo så var det flera som grymtade för att det var så skönt! När de sedan blivit torkade och nersläppta i hagen så var det flera som hade riktiga portisrejs! 

Alla fick också sina klor klippta och några näsor klipptes. 

I morgon kommer veterinären hit för chipmärkning, vaccination och besiktning. Med tidigare kullar har jag åkt till veterinären, men med elva valpar kändes det lite som "mission impossible" att åka nära 12 mil tur och retur. Så detta blir en perfekt lösning!

Och i slutet av veckan början valparna flytta till sina nya hem! Det känns otroligt konstigt. Men jag vet att de alla kommer att få det så bra i sina nya familjer så det känns bra i hjärtat.

På bilden är det Herr Mörkblå, Piluttas Singing DJ, som kommer upp ur badet.