3. maj, 2016

Valpmönstring och fotografering

Det här är Hanna! Hon äger pappan till kullen, Tore. Hanna är en av de i Sverige som haft rasen längst och har en otrolig kunskap och erfarenhet!

Idag var hon på besök för att hälsa på valparna, värdera kullen och fotografera.

Det har, minst sagt, varit en heldag och vi har haft så trevligt! Tidigare åkte Hanna hem med 480 (!) bilder i kameran och nu väntar jag med spänning på resultatet. Kan väl tillägga att Hanna är en fena på att fotografera också så var beredda på många fina bilder!

Vad kan vi då säga om kullen, som fyller fem veckor idag? Jo, de är välbalanserade, parallella fram och bak. De har bra skuldror och fronter och de är alla breda och fina bak. De har bra huvuden, bra pigment och bra vinklar. Allt är mer eller mindre, men det är ingen som sticker ut med tex extremt långa ryggar. En trevlig helhet helt enkelt!

Sedan är de vakna, trevliga, nyfikna, orädda, kontaktsökande och samarbetsvilliga och det är ju egentligen det viktigaste. Så klart att en hund skall ha en funktionell kropp, men det är först och främst som familjehundar de skall fungera. Och jag är så kär i dem hela bunten! De är helt enkelt ljuvliga!

Nu har de äntligen kunnat börja vara ute också. Vi har gjort i ordning en stor utehage till dem och först var det lite läskigt, precis som det var att flytta från valplådan till hagen i köket. Men nu, efter två dagar, har de vant sig och njuter av att kunna vara ute. Och det är så nyttigt för dem att få använda kroppen ordentligt: skutta, klättra, jaga mm.

Kullen har också fått sina stamtavlenamn, men temat och namnen avslöjar jag först i nästa inlägg!