25. apr, 2016

Större lya

Sedan jag uppdaterade sist så har valparna nu flyttat till en lite större lya en trappa ner. Vi byggde hagen i torsdags och på fredag morgon flyttades valparna ner. Det blev en hel del oro i leden och ljudliga missnöjesyttringar när de gick vilse i den stora hagen. Men det lugnade sig ganska snart. Luna var inne hos dem mycket och det lugnade dem, dels att de fick dia henne och dels att hon skötte om dem, ansade och låg hos dem. Och valparna tog verkligen ett jättekliv i sin utveckling i samband med flytten. De har fått mycket bättre kroppskontroll, de har lärt att orientera sig. De leker mer och mer med varandra för var dag och de söker vår kontakt och uppskattar nu att vi tar upp dem och kelar med dem. Nu har de också upptäckt Ina och är väldigt nyfiken på henne. Ina får hålla sig utanför hagen, men står gärna och tittar på sina småsyskon, viftar på svansen och ger lekinviter.

Mormor Leia låtsas att det överhuvudtaget inte finns några valpar i huset! Får se om hon även i år flyr upp på köksbordet för att undkomma pirajorna om några veckor! Hjärta

Nu är det snart äntligen dags att låta väntande valpköpare komma och hälsa på. Jag tycker att tiden flyger iväg, blandar ihop datum och har massor av "får inte glömma" i huvudet (avmaskning, vetrinärbesiktning, försäkringar, beställa valppaket etc). I morgon är ju valparna redan fyra veckor!!! Medans valpköparna upplever att tiden sniglar sig fram! Men snart så!!!

Nu önskar jag innerligt att den här kylan ger med sig snart. I helgen skall vi bygga utehagen och det skall bli så kul att se valparna när de får stifta bekantskap med utsidan för första gången. Det är så häftigt att se när de inser att världen är ÄNNU större än hagen och huset!

På bilden sover gänget gott efter att busat runt!