21. apr, 2016

Första avmaskningen

Igår avmaskades valparna för första gången. Samtidigt passade jag på att klippa deras klor: 18 klor x 11= 198 klor!

Valparna var väl inte så där överdrivet förtjusta i maskmedlet Förvirrad, en del brydde sig inte så mycket, andra riktigt rös av obehag över smaken.

Jag passade också på att titta över alla valpar noggrant och alla ser så friska och krya ut. Det är ett härligt gäng! Nu börjar de bli så stora att valplådan plötsligt känns väldigt liten. Så idag skall vi bygga stora hagen i köket och flytta ner valparna i "stora vida världen".

De börjar nu bli mer och mer medvetna om varanda och det är så härligt att se hur de börjar busa med varanda. Nu i början handlar det ju mest om att de smakar på varandra, men några försöker morra och skälla och inge skräck och respekt hos sina syskon Ler stort. Det går väl sådär...

Storasyster Ina är fortsatt mycket nyfiken och nu börjar hon nog förstå att det är små hundar som håller till där i lådan. Fast det kanske hon har begripit hela tiden. De förstår ju oftast mer än vad vi tror.

Jag minns när Leia, mormor till kullen, var en sexmånadersvalp och Pilutta hade fått en kull om sex valpar. (Leia var ensam valp i sin kull därför gjorde vi en så kallad garantiparning på nästa löp). Då gick Leia och släppte ner leksaker i valplådan när valparna var tre dygn gamla Hjärta!

På bilden är det herr Ljusgrön och en av de bruna tikarna som sover sött efter avmaskning, kloklippning och mat. Än så länge krävs det inte så mycket för att de skall slockna!