14. apr, 2016

Nu händer det saker!

Valparna är nu drygt två veckor och nu börjar det verkligen hända saker! Små ögon har tittat fram och de börjar bli riktigt rörliga även om det är väldigt vingligt fortfarande. Men även om det fortfarande mest handlar om att äta och sova, så tultar de omkring däremellan och prövar sina små ben och tränar balansen. Nu börjar de likna små hundar! Några är riktigt stora krabater, några är lite mindre, men alla får gott om mat och ökar bra i vikt. Luna ser ut som en prisbelönt mjölkko så mat saknas sannerligen inte! 

Det är ju  nu som utvecklingen sätter riktig fart och det dröjer inte innan de på allvar börjar upptäcka varandra och inleder trevande försök att leka. Fast lek och lek, i början handlar det väl mest om att de smakar på varandra. 

Att de är mer rörliga märkte jag idag när lilla Herr Blå som första valp två gånger tog sig över kanten till valplådan. Vi har sågat ut en öppning för Lunas skull, men där fick vi sätta i täckskivan redan idag. Minns faktiskt inte när första valpen tog sig ur i förra kullen, men jag tror inte att det var så här tidigt.

Än så länge känns det lite som lugnet före stormen. Luna sköter det mesta själv. Jag ser till att det är rent och fint i valplådan. Att alla kommer till och får äta och att Luna har det bra.

Men det står inte på innan det är dags för valparna att flytta en trappa ner och börja bekanta sig med stora vida världen! Då får de också börja smaka "riktig" mat och Luna kan avlastas lite när det gäller maten.

Sedan hoppas jag på en varm och fin vår/försommar så vi kan vara ute så mycket som möjligt med valparna. Det är ju det bästa som finns: att ha stora ytor att röja med syskonen på.

Jag tror också att Ina ser fram emot att de elva småsyskonen blir lite större. Hon är väldigt nyfiken på dem och ligger respektfullt i sängen och tittar på de små när de kravlar omkring och låter. Luna vill inte att hon kommer fram till lådan, men att hon är med på lite avstånd är helt ok. Sedan kommer nog Luna tycka att det är skönt om Ina vill ta på sig rollen som lektant!

Sedan vet jag att det är många som väntar och längtar efter att få komma och hälsa på!!!

Vad är det man säger: den som väntar på något gott får ofta vänta jättelänge Hjärta

På fotot är det Herr Beige som sover sött på Fröken Gul!