6. apr, 2016

Dryga veckan nu!

Igår fyllde valparna en vecka. Det är med stor glädje och ödmjukhet jag konstaterar att allt går så bra. Alla elva är pigga och krya,  äter och går upp i vikt. Mamma Luna är fortsatt mycket duktig med de små  och ger dem den omvårdnad de behöver och skall ha.

Det kan inte vara helt enkelt att hålla reda på elva små trollungar, men hon har full koll!

Jag tillbringar stora delar av dagarna hos henne. Jag behöver ju inte göra särskilt mycket med valparna, det klarar hon ju så bra själv. Men ibland kommer någon valp lite avsides och skriker då med full hals! Då uppskattar Luna att jag försiktigt lägger rätt "rymlingen" hos henne så det blir lugnt i lådan. Och jag märker att Luna uppskattar sällskapet. Det är mysigt att bli kliad på och kelad med när man själv har fullt upp med att ta hand om andra.

Jag sover också hos henne på nätterna, något jag kommer att fortsätta med tills valparna är tre veckor och får flytta ner i stora valphagen.

Nu är valparna så stora så att risken att hon skall lägga sig på dem och orsaka skada är mycket liten. Men det känns tryggt både för henne och oss att vi är nära. Sedan kan jag villigt erkänna att det blir lite si och så med sömnen för min del. Valparna låter nästan hela tiden. Är det inte gnäll när de kommit för långt bort från mamma så är det ljudliga smaskanden när de diar, eller nöjda knorranden när de är mätta och belåtna. Och ibland snarkar Luna som en hel karl! Och oftast vill hon ut på natten för att göra ifrån sig. Men vad är det man säger: det är kärt besvär!