24. mar, 2015

Fantastisk vårdag

Idag har vi verkligen njutit av vårvärmen, både två- och fyrbenta.

Anders och jag utökade och förstärkte utehagen idag och kompletterade med lite nya leksaker till valparna. Bland annat fick de en lektunnel som de tyckte var riktigt kul! Hela tre timmar fick de vara ute idag så de både lekte, åt och sov ute. Och som vanligt var det en stor njutning och glädje att bara titta på dem! Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men de är så himla mysiga! Coola, trygga, glada och älskvärda Hjärta. Det känns konstigt att de skall flytta om två veckor, men de valpar som hittills "hittat hem" kommer att få det fantastiskt i sina nya familjer!

Oj, jag glömde ju nästan att nämna att valparna nu fått sina stamtavlenamn! Det vill säga de namn som nästan ingen (förutom uppfödaren) kommer att komma ihåg Vinkar. Jag kunde inte släppa mina fina arbetsnamn så de fick hänga med. Så nu heter valparna tex Piluttas Meu Nome E´Börje, Piluttas Meu Nome E´Anette etc. Vårt kennelnamn först och Meu Nome E´betyder helt enkelt "mitt namn är" på portugisiska. Så fick det bli!

Valparna är nästan avvanda från Luna nu också. De äter hundfoder med god aptit och det är ett gäng knubbiga valpar som just nu ligger och sover i hagen. En snarkar (!) och andra ligger och springer och gnyr lite i sömnen... Har jag sagt att de är juvliga Ler stort