9. mar, 2015

Små hundar!

Oj oj oj vad svårt det börjar bli att slita sig från valplådan nu!

Helt plötsligt är det åtta små minihundar i valphagen, borta är de hjälplösa varelser som tidigare bara åt och sov, åt och sov. Visst, de sover fortfarande vääääldigt mycket, men när de är vakna busar de med varandra, gör små galoppsteg, provar att leka med leksakerna och steg för steg erövrar de fler och fler färdigheter. De små svansarna viftar av glädje när vi kommer in i valphagen och de vill bli uppburna och busade och kelade med. 

Nu börjar det också utkristallisera sig små personligheter. Någon är lite Ferdinand och tar det lite mer lugnt, en annan är mer busig och försöker få igång sina syskon. Ytterligare en tredje har upptäckt att hon har en röst och använder den ofta!

Nu har de ätit mat i fyra dagar och de uppskattar det mer och mer. Det är skönt för Luna att få lite avlastning i matningen. De är ju såpass stora nu att de kräver mycket energi.

Nu hoppas jag att det fina vädret håller i sig, då kanske valparna kan få komma ut på gräsmattan lite i helgen. Det är fantastiskt att se när valpar upptäcker att det finns en värld utanför valphagen!

Sen är det det ju det här med portisar och sovställningar: de kan verkligen somna på de mest knasiga ställen och i de knasigaste ställningar. Bosse lever upp till ryktet! Hjärta