5. mar, 2015

Första flytten

Idag har det varit en stor dag för valparna. De har fått flytta en trappa ner, där vi gjort plats för en stor valphage. De har alltså fått flytta från sin lilla etta till typ två rum och kök, öppen planlösning!

En som var nöjd med flytten var Luna. Hon gillade verkligen hagen och har tillbringat mer tid med valparna idag än tidigare. Hon uppskattar nog också att det är lite svalare på nedre plan.

Valparna då? Ja de verkar nöjda de också! Baren följde ju med till nya stället och det är lättare för dem att leta upp en tidning att kissa på. Trots att de inte är mer än tre veckor så söker de sig bort från sovplatsen för att uträtta sina behov. De har med sin valplåda till hagen där de också har en lös fäll på golvet samt en liten tygbur där de kan ligga under tak om de vill. Allt eftersom de blir större och mer lekfulla skall de få stifta bekantskap med olika leksaker samt olika material. Nu kommer de också att vänja sig med alla de ljud som förekommer i ett hem: TV, musik, slammer med disk, dammsugare etc. Kruxet är väl småbarn då men vi får väl låna in några!

I övrigt så blir valparna bara mysigare och mysigare för var dag! Hjärta De uppskattar att få komma upp i famnen för kel och de försöker sig på att busa allt mer. Svansarna går och det är inte alltid så lätt att vifta på svansen och hålla balansen samtidigt...

I går fyllde de tre veckor och det är bara att konstatera att tiden flyger väg. Jag lyssnar med glädje på väderleksrapporterna som lovar värme. Då smälter snön och jag hoppas att vi  kan få njuta av fina dagar i trädgården när valparna växt till sig lite till!