26. feb, 2015

Drygt två veckor!

Då har valparna hunnit fylla två veckor och nu börjar det hända grejer! Nu börjar de få ögon och det glimmar i springor av varierande storlek. Ännu så länge är det ju si och så med synen, men lukten är det inget fel på. Det är fashinerande att se hur de använder nosen för att orientera sig, både mot syskon och mot mamma Luna. När mamma Luna är i närheten blir det ordentlig fart som ni kan se på videosnutten. Jag beklagar den dåliga kvaliten, men lite syns ju i alla fall. Bland annat att Bosse, som nummer ett, lyckades ta sig över kanten... Jag kan väl tillägga att kanten numer är förhöjd.

Annars så är det så mysigt att märka att de nu börjar uppskatta även mänsklig beröring. Tidigare blev det mest pip och oro när vi tog upp dem, men nu kan de nosa över ansikte och händer och förnöjt knorrande lägga sig tillrätta  i famnen, gärna mot halsen. Kanske också smaka lite på den utstickande saken mitt i ansiktet...

Jag skall berätta för er vilka som är vilka "bakom" halsbandens färger. Jag vill återigen säga att detta är arbetsnamn och inte stamtavlenamnen (fast vem vet, de kanske får hänga med även där på ett eller annat sätt): Rött halsband: Stefan, mörkblått: Börje, ljusblått: Lill-Anders, lila: Bosse och grönt: Lill-Micke. Tjejerna: ljusrosa: Irene, mörkrosa: Anette och gult: Linnea.

På fotot är det lilla Linnea med sin charmerande mustasch!