15. feb, 2015

Växer så det knakar

Nu har valparna hunnit bli hela fyra dagar! Alla ökar stadigt i vikt och deras stora gemensamma intressen just nu är att äta och sova, äta och sova. Däremellan gnyr de eller tjuter i högan sky om de skulle råka komma på avvägar. Jag tröttnar aldrig på att lyssna på de nöjda gnyenden som blandas med smaskande när mjölken rinner till.

Luna är en jätteduktig mamma. Man kan ju aldrig veta i förväg hur de skall reagera, men hon har verkligen växt in i rollen. De första dagarna visste hon inte riktigt hur hon skulle röra sig och lägga sig och såg väldigt bekymrad ut när valparna pep. Nu bollar hon med dem och tvättar och står i som om hon inte gjort annat. Naturen är fantastisk.

Nu behöver jag heller inte tvinga henne ur valplådan när hon skall rastas utan hon kommer själv och säger till när det är dags. Inte heller vill hon vända direkt när hon är klar utan går gärna med några minuter. Men några långpromenader är det ju inte dags för än på länge.

Idag har vi lite kalas i huset också. Leia, valparnas mormor, fyller tio år idag! Denna fantastiska, vackra, egensinniga och kloka hund som jag är så glad i!